03-7-2024

Binnenkort verkrijgbaar, Nieuw Boekje, Haiku's, elfjes en andere dagdromen

Binnenkort verkrijgbaar, Nieuw Boekje, Haiku's, elfjes en andere dagdromen

Een door Inge geïllustreerde gedichtenbundel van dichter/schrijver Indy Toma. A5 boekje met 104 pag.

Indy Toma schrijft Haiku's, elfjes en andere dagdromen waar ik blij, ontroerd en gelukkig van word als ik ze lees. Inspirerend zijn ze ook voor mij. Nadat we besloten hadden dat ik de gedichtjes zou gaan illustreren ging ik aan de slag. Uiteindelijk heb ik 66 illustraties gemaakt. Het zijn aquarellen, pentekeningen en digitale creaties of combinaties van deze 3 technieken.  

17-6-2024

Kleine expositie miniaturen in Shelly Hair, nails en Beauty Salon in Zeist

Kleine expositie miniaturen in Shelly Hair, nails en Beauty Salon in Zeist

Kleine expositie van miniaturen. Bijzonder om cadeau te geven! Unieke kleine ingelijste schilderijen. De gezellige Beauty salon van Shelly in Zeist is nu ook voor een klein gedeelte een expositieruimte voor mijn werk. Als de klanten heel even moeten wachten op hun behandeling kunnen ze mijn werk bekijken. Aan de muur hangt een groot werk met meestal mijn Muze de Sphynx als onderwerp. Als ik er zelf ben, leidt dit werk vaak tot leuke gesprekken en soms ook tot de verkoop ervan. Mijn Muze roept altijd interessante reacties op. In een glazen vitrine zijn een aantal van mijn ingelijste miniaturen te zien. Onderwerpen zijn b.v. landschappen, Lady Bugs, vlinders en portretjes van Japanse gelukspoppen. De ingelijste miniaturen zijn ook te koop. Verkoopprijzen liggen tussen €55,- en €125,-. Shelly Hair, Nails en Beauty Salon, Slotlaan 288 3701 GW Zeist.

05-6-2024

Nieuwe Techniek, Aquaboard

Nieuwe Techniek, Aquaboard

Aquarel op Aquaboard wordt gevernist en ingelijst zonder glas. Een nieuwe moderne aquarel techniek.

Sinds kort ben ik begonnen met een nieuwe en moderne manier van aquarel schilderen op Aquabord. In plaats van op papier schilderen, schilder ik nu ook op aquabord. Aquabord is een met een speciale coating behandeld board. Ik kan er met mijn aquarel schilder techniek op schilderen. Het grote verschil zit hem in de afwerking. Als mijn aquarel goed is gedroogd kan ik het vernissen (zoals olie en acryl schilderijen) en zonder passe-partout en glas inlijsten. Door de vernis zijn de kleuren duurzaam beschermd. Omdat ik wel de aquarel schilder techniek gebruik, onderscheiden deze schilderijen zich duidelijk van de klassieke olie en acryl schilderijen. Aquarel bouwt op in laagjes van licht naar donker. Ik moet dus de high-lights vanaf het begin van het schilderproces uitsparen.

22-11-2023

Expositie "Visitekaartjes" in Galerie Paterswolde, Drente

Expositie "Visitekaartjes" in Galerie Paterswolde, Drente

Galerie Paterswolde in Drente organiseert elk jaar een "Visitekaartjes" expositie. Kunstenaars presenteren hun visitekaartje d.m.v. miniatuur kunstwerken. De galerie hangt en staat helemaal vol met de meest prachtige schilderijtjes, kleine beelden in vele technieken en in alle verkoop prijsklassen. Ik presenteer mijzelf met 6 miniatuur aquarellen van ca. 10x10cm met verkoopprijzen tussen € 75,- en €125,- ingelijst en met Art Glass.

12-5-2023

International expositie in Leiden, Masters of Watercolor

International expositie in Leiden, Masters of Watercolor

Masters of Watercolor, Internationale expositie in Leiden. 

Een van de grootste aquarel evenementen in Nederland met nationale en internationale aquarellisten. Te zien in het historische pand Ars Aemula Naturae in Leiden. Ca 100 hoge kwaliteit aquarellen zijn er te zien. Worden er tevens gratis te bezoeken aquarel demo's gegeven en zijn er workshops waar je een dag les krijgt van een internationale Watercolor Master.

29-10-2021

BeeKk in Beeld, expositie in Galerie In de Kelder in Bilthoven

BeeKk in Beeld, expositie in Galerie In de Kelder in Bilthoven

In het weekend van 29 oktober 2021 exposeer ik met mijn Muzes, de Sphynxen in Galerie In de Kelder in Bilthoven.

14-8-2021

Expositie in Chateau d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem, Belgie

Expositie in Chateau d'Aspremont-Lynden in Oud Rekem, Belgie

Bijzondere expositie in Oud Rekem. Meer dan 60 kunstenaars met  "net iets andere kunst" en waar ik 12 aquarellen en mixed media werkstukken ga tonen van mijn Muze de Sphynx.

Het prachtige vervallen kasteel met een grote beeldentuin in het kleine historische stadje Oud Rekem zorgt voor een unieke sfeer waarin de grote diverse selectie van kunstwerken worden getoond. Dwalend door de gangen, ruimtes en trappenhuizen is dit voor mij een van de meest indrukwekkende exposities waar ik aan mee doe. 

24-10-2019

Museum Thijnhof expositie in Coevorden

Museum Thijnhof expositie in Coevorden

Met ca. 15 werken exposeer ik eind 2019 in Museum Thijnhof.

30-6-2019

Klein, Kleiner, Kleinst in Museum Mohlmann in Appingedam

Klein, Kleiner, Kleinst in Museum Mohlmann in Appingedam

In het pittoreske dorp Appingedam in Groningen heeft Rob Mohlmann een uniek museum voor de realistische kunst. 1 Keer per jaar is er de Klein, Kleiner, Kleinst tentoonstelling waar heel veel kunstenaars klein werk exposeren. Miniaturen, heel veel miniaturen. Je kunt er "uren turen & gluren"! Ik exposeer er 6 kleine werken.

30-5-2019

Internationale expositie in Galerie Arti Legi, Gouda

Internationale expositie in Galerie Arti Legi, Gouda

Voor het eerst organiseert IWS Holland een internationale expositie met aquarellen uit de hele wereld. Een selectie van werken, "de neusjes van de zalm" van nationale en internationale Masters of Watercolor.       Galerie Arti Legi huist in een statig historisch pand en ligt aan de Markt in Gouda. Mooie zalen en galerijen. Tevens zijn er gratis te bezoeken demo's en kan men een workshop van een dag volgen waar een Master of watercolor zijn technieken met je deelt.